Podmínky ochrany osobních údajů

I.
Základní ustanovení

  1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Great Expectations s.r.o. IČ 06035434 se sídlem Korunní 2569/108, Vinohrady, 101 00 Praha 10 (dále jen: „správce“).
  2. Kontaktní údaje správce jsou:
    adresa: Korunní 2569/108, Vinohrady, 101 00 Praha 10
    email: info@viwine.cz
    telefon: +420 606 460 250
  3. Osobními údaji se rozumí veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.
  4. Správce nejmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů.

II.
Zdroje a kategorie zpracovávaných osobních údajů

  1. Správce zpracovává osobní údaje, které jste mu poskytl/a nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vaší objednávky.
  2. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění smlouvy.

III.
Zákonný důvod a účel zpracování osobních údajů

  1. Zákonným důvodem zpracování osobních údajů je:
  • plnění smlouvy mezi Vámi a správcem podle čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR,
  • oprávněný zájem správce na poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR,
  • Váš souhlas se zpracováním pro účely poskytování přímého marketingu (zejména pro zasílání obchodních sdělení a newsletterů) podle čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti v případě, že nedošlo k objednávce zboží nebo služby.
  1. Účelem zpracování osobních údajů je:
  • vyřízení Vaší objednávky a výkon práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem; při objednávce jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky (jméno a adresa, kontakt), poskytnutí osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit,
  • zasílání obchodních sdělení a činění dalších marketingových aktivit.
  1. Ze strany správce nedochází k automatickému individuálnímu rozhodování ve smyslu čl. 22 GDPR. S takovým zpracováním jste poskytl/a svůj výslovný souhlas.

IV.
Doba uchovávání údajů

  1. Správce uchovává osobní údaje
  • po dobu nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů (po dobu 15 let od ukončení smluvního vztahu).
  • po dobu, než je odvolán souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely marketingu, nejdéle 2 let, jsou-li osobní údaje zpracovávány na základě souhlasu.
  1. Po uplynutí doby uchovávání osobních údajů správce osobní údaje vymaže.

V.
Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)

  1. Příjemci osobních údajů jsou osoby nebo právnické osoby:
  • podílející se na dodání zboží a realizaci plateb na základě smlouvy – Twisto, PPL, Zásilkovna, Česká pošta
  • další služby v souvislosti s provozováním e-shopu – Onebit
  • zajišťující marketingové služby – Facebook, Google
  1. Správce má v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo mezinárodní organizaci. Příjemci osobních údajů ve třetích zemích jsou poskytovatelé mailingových služeb (Mailchimp – jenž je plně v souladu s GDPR) .

VI.
Vaše práva

  1. Za podmínek stanovených v GDPR máte
  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 GDPR,
  • právo opravu osobních údajů dle čl. 16 GDPR, popřípadě omezení zpracování dle čl. 18 GDPR.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 GDPR.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 GDPR a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 GDPR.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo email správce uvedený v čl. III těchto podmínek.
  1. Dále máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů v případě, že se domníváte, že bylo porušeno Vaší právo na ochranu osobních údajů.

VII.
Podmínky zabezpečení osobních údajů

  1. Správce prohlašuje, že přijal veškerá vhodná technická a organizační opatření k zabezpečení osobních údajů.
  2. Správce přijal technická opatření k zabezpečení datových úložišť a úložišť osobních údajů v listinné podobě, zejména silná hesla, šifrování úložišť, šifrování spojení s webovou stránkou, antivirové zabezpečení, zálohy a mechanické zabezpečení úložiště údajů v listinné podobě. Správce prohlašuje, že k osobním údajům mají přístup pouze jím pověřené osoby.

VIII.
Závěrečná ustanovení

  1. Odesláním objednávky z internetového objednávkového formuláře potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
  2. S těmito podmínkami souhlasíte zaškrtnutím souhlasu prostřednictvím internetového formuláře. Zaškrtnutím souhlasu potvrzujete, že jste seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů a že je v celém rozsahu přijímáte.
  3. Správce je oprávněn tyto podmínky změnit. Novou verzi podmínek ochrany osobních údajů zveřejní na svých internetových stránkách a zároveň Vám zašle novou verzi těchto podmínek Vaši e-mailovou adresu, kterou jste správci poskytl/a.

Tyto podmínky nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.

COOKIES

Pro správnou funkci stránek je někdy nezbytné umístit malé datové soubory, označované jako cookies, na vaše zařízení.

Co jsou cookies?

Cookies jsou malé textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují vaše preference a úkony, které jste na nich provedli (např. přihlašovací údaje, jazyk, velikost písma a jiné zobrazovací preference), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Jaké cookies používáme?

SušenkaTypDélkaPopis
_gatřetí strana2 rokyJedná se o cookies Google Analytics. Slouží k rozlišení uživatele.
_galitřetí strana30 vteřinJedná se o cookie Google. Slouží k určení země uživatele.
_gattřetí strana1 minutaJedná se o cookies Google Analytics. Slouží k záznamu uživatelského požadavku.
_gidtřetí strana24 hodinJedná se o cookies Google Analytics. Slouží k rozlišení uživatelů.
1P_JARtřetí strana1 měsícJedná se o cookie Google. Slouží k zjišťování statistik a pro měření míry konverze.
age_gatesezenísezeníJedná se o cookies našich stránek. Ukládá potvrzení věku vyšším než 18 let.
CONSENTtřetí strana2 rokyJedná se o cookie společnosti Google. Slouží k remarketingu, analýze a poskytování reklam.
frtřetí strana3 měsíceJedná se o cookies Facebook. Obsahuje šifrované ID uživatele a ID prohlížeče. Slouží k reklamním účelům.
IDEtřetí strana1 rokJedná se o cookie Google. Hlavní reklamní soubor cookie na webech mimo Google.
mailchimp_landing_sitetřetí strana1 měsícJedná se o cookies Mailchimp. Slouží k remarketingu uživatelů.
NIDtřetí strana6 měsícůJedná se o cookie Google. Slouží k personalizaci a remarketingu reklam.
PHPSESSIDsezenísezeníJedná se o cookies našich stránek. Ukládá session ID při návštěvě stránek.
pum-2511sezení1 měsícJedná se o cookies našich stránek. Ukládá se informace o přečteném pop-up v nákupním košíku.
sidtřetí strana1 měsícJedná se o cookies třetí strany Seznam.cz. Slouží k behaviorálnímu cílení reklamy.
viewed_cookie_policysezenísezeníJedná se o cookies našich stránek. Ukládá potvrzení cookies a zavření lišty.
wmc_current_currencysezení24 hodinJedná se o cookie našich stránek. Ukládá aktuální nastavění měny e-shopu.
wmc_current_currency_oldsezení24 hodinJedná se o cookie našich stránek. Ukládá historické nastavění měny e-shopu.
woocommerce_cart_hashsezenísezeníJedná se o cookie našich stránek. Je nezbytné pro vložení zboží do košíku.
woocommerce_items_in_cartsezenísezeníJedná se o cookie našich stránek. Slouží k informaci o počtu položek v košíku.
wordpress_logged_in_sezenísezeníJedná se o cookies našich stránek. Ukládá přihlášení registrovaného uživatele.
wordpress_test_cookiesezenísezeníJedná se o cookies našich stránek. Ukládá testovací cookies pro sezení.
wp_woocommerce_session_sezení2 dnyJedná se o cookies našich stránek. Je nezbytné pro správných chod e-shopu a kroků nákupu.

Všechny výše uvedené cookies nejsou používány k jinému účelu, než je uvedeno v této tabulce.

Jak odmítnout používání souborů cookie

Používání souborů cookie lze nastavit pomocí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookie automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookie lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookie.

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookie můžete nalézt na následujících webových stránkách:

Chrome
Firefox 
Internet Explorer
Android

Účinný nástroj pro správu souborů cookie je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

Pokud se chcete dozvědět více o cookies a jejich širším využití, použijte, prosím, níže uvedené odkazy:

Onebit: https://www.onehelp.cz/onebit/kb/cs/privacy-policy
Twisto: https://www.twisto.cz/podminky/zpracovavani-udaju/
Česká pošta: https://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/kontakty/ochrana-osobnich-udaju
PPL: https://www.ppl.cz/main2.aspx?cls=art&art_id=650
Mailchimp (EN): https://mailchimp.com/legal/privacy/

Google: Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
Facebook: https://cs-cz.facebook.com/policies/cookies/
Seznam.cz: Behaviorální reklama
Microsoft Cookies průvodce: http://support.microsoft.com/gp/cookies/cs (CZ) http://www.aboutcookies.org/ (EN)